Gommens tale – gør din tale til en succes!     

    

  

 

De fleste mennesker bliver nervøse, når de tænker på at holde en tale, og dette er nok især sandt når det kommer til gommens tale. Til et bryllup er brudeparrets taler til hinanden, men nok især gommens tale, noget af det helt centrale i festen og traditionerne omkring et bryllup, så lidt nervøsitet i den forbindelse er helt normalt og helt ok. 

  

Det er alt sammen meget godt, men hvordan skriver og holder jeg så en god tale, for jeg er faktisk p… nervøs! 

  

Læs først guiden at holde tale og bryllupstaler – du finder begge her på siden. Læs dernæst videre her omkring gommens tale og få de specifikke tips. 

  

- Hold fokus på din brud i din tale, men husk også at sige noget pænt til din egen familie, svigerfamilien og evt. venner. På denne måde rammer du alle til festen, og det giver en rigtig god stemning. En god opbygning er at tale om alle andre først, og så slutte med din brud, som din tale jo rettelig handler om. 

  

- Selv om det kan være svært, så er en hengivende og kærlig tale, hvor du tydeligt giver udtryk for dine følelser for din kone noget, som altid tager kegler – både ved gæsterne og hos din brud. Og hun har jo også fortjent en oprigtig og kærlig tale i alles påhør, har hun ikke? 

  

Forslag til emner, som du kan berøre: 

- hvordan i mødtes 

- hvad du lagde mærke til ved hende 

- hvorfor du blev forelsket i hende 

- hvilke ting hun gør i dagligdagen, som du sætter pris på 

- hvorfor du har valgt at gifte dig med hende 

  

- Hvis du holder en tale, som er både sjov og seriøs/bevægende, så sørg for ikke at lave sjov til sidst i talen, hvilket er tidspunktet, hvor du passende kan slutte med at fortælle, hvor meget hun betyder for dig. Hvis du selv bliver bevæget under talen, så gør det ikke noget, og hvis du slutter med at fortælle hende, hvad hun betyder for dig, så skal du alligevel ikke sige mere, hvis du bliver meget rørt. Bl.a. derfor er det en god idé at slutte din tale på denne måde, og det giver derudover en utrolig effekt hos både bruden og gæsterne. 

  

- Det bedste tip jeg kan give, som i øvrigt ikke kun gælder for gommens tale er, at være ærlig og oprigtig. Dette kan bruden og dine gæster mærke på dig, og selvom du måske ikke er vant til at holde taler, så giver dette en meget stærk effekt. 

  

- Husk på, at alle til festen ønsker dig det bedste, og prøv at fokusere på, at du gerne vil holde din gommens tale for din kommende kone skyld, og at det ikke er så vigtigt, om du lige får gjort det hele 100% perfekt. Det hjælper på både din nervøsitet og på din præsentation af talen.  J   

  

 Personligt mener jeg, at det er en utrolig kærlighedserklæring at holde en tale for din kommende kone. Nogle vælger alligevel at gøre noget alternativt, såsom at læse et digt, synge en sang – enten selv eller få en anden til det, og selv hvis du vælger en af disse løsninger, så gør dig selv og din brud den tjeneste, at slutte med at rejse dig og fortælle hende i alles påhør,

hvad hun betyder for dig og hvor meget du elsker hende – det er en helt utrolig oplevelse for jer begge. I øvrigt kan disse indslag være et glimrende supplement til din tale. 

  

Når det hele er vel overstået, så giv dig selv et stort klap på skulderen – du overvandt dig selv, og gik ind i rækkerne af os mænd, som har holdt gommens tale for vores koner – den ultimative manddomsprøve!  J   

  

Held og lykke.