Brudens tale – lær at gøre din tale til en succes  

   

  

 

Det er efterhånden blevet mere og mere almindeligt, at bruden også holder en tale til brylluppet. Det er en god tradition, og en god måde at vise din kommende mand hengivenhed og kærlighed på. Hvis du ikke allerede har gjort det, så er det en rigtig god idé at læse den generelle guide til at holde taler samt afsnittet om bryllupstaler generelt. Du finder begge her på siden. Herefter kan du vende tilbage til dette afsnit, som specifikt omhandler brudens tale. 

  

På samme måde som med gommens tale, er brudens tale noget, som gæsterne glæder sig meget til at høre. Desuden betyder det faktisk meget for de fleste brudgomme, selvom ikke alle vil stå ved det. Derfor kan det meget anbefales at talen som brud, hvis du har blot den mindste lyst til det. 

  

Brudens tale kan selvfølgelig også være et indslag, som f.eks. oplæsning af et digt, at få en sanger til at synge ”jeres sang”, eller at overrække en gave eller symbol på jeres kærlighed. Disse indslag fungerer i øvrigt også rigtig godt som supplement til din tale, og selv hvis du absolut ikke har lyst til at holde en tale, så er en kærlighedserklæring og en skål noget, som du nemt kan give sammen med et evt. indslag. 

  

Hvis du har mod på at holde en tale, hvilket jeg kun kan anbefale og rose dig for, så finder du her nogle væsentlige tips og råd, som du som minimum bør tage stilling til: 

  

- Husk at holde fokus i talen på din kommende mand, men sørg samtidig for at adressere små positive afsnit i din tale til både din egen familie og din svigerfamilie samt evt. venner til stede. På denne måde bliver talen nærværende for alle tilstedeværende og du får vist, at du sætter pris på dem. En god opdeling er, at din første del af talen handler om gæsterne, og den sidste om brudgommen. 

  

- Selvom din kommende mand måske ikke vil være ved det, så sætter de fleste mænd alligevel pris på at blive omtalt positivt og kærligt foran en forsamling, og dette gælder især på bryllupsdagen og i brudens tale! Derfor skal du ikke være bange for at fortælle oprigtig, hvor glad du er for ham. Dette gælder i øvrigt også i forhold til dine andre gæster, og hvis du tør fortælle og vise dine følelser, så får du en utrolig effekt i din tale, fordi mennesker reagerer på følelser og oprigtighed. 

  

Forslag til emner, du kan berøre omkring din mand: 

- hvordan i mødtes 

- hvorfor du blev forelsket i ham 

- hvilke gode minder du har med ham 

- hvad du sætter pris på ved ham både generelt og i dagligdagen 

- hvilke positive egenskaber du ser i ham 

- hvorfor du sagde ja til at blive gift med ham 

  

- Hvis du bruger en blanding af en sjov og seriøs/følelsesladet tale, så lad være med at blande dette til sidst. Hold fokus på din oprigtige og hengivne kærlighed til din mand i slutningen af talen – dette sørger for at slutte talen på en meget effektfuld og følelsesladet tale, hvilket giver en utrolig effekt. 

  

 

Hvis du er meget nervøs forud for talen, så brug værktøjerne nævnt i den generelle guide til at holde taler, som du finder andetsteds på siden. Derudover så tænk på, at din kommende mand og gæsterne holder utrolig meget af dig, og ønsker dig det bedste – både på denne dag og generelt. Så du har i den grad ”medvind” og publikum på din side, når du skal holde brudens tale . J  

  

Held og lykke.