Lær at holde gode festtaler / sjove taler  

   

 

En festtale / sjov tale er generelt en mere fri form for tale, sammenlignet med f.eks. en bryllupstale. Her på siden kan du finde tips til specifikt at holde festtaler. Hvis du ikke allerede har gjort det, så anbefales det stærkt, at du læser vores generelle guide til at holder taler først. Guiden finder du på forsiden af dette domæne. 

  

Festtaler er som sagt mere fri end f.eks. bryllupstaler, som har en del regler og kutymer, som man skal være opmærksom på. Dette gælder ikke for festtaler og sjove taler, som dermed giver dig mere frie hænder, hvad angår din præsentation. 

  

Derfor er det vigtigt, at du finder ud af med dig selv, hvilket fokus du ønsker med din tale – skal den være sjov, seriøs, bevægende eller måske alle tre ting? Dit valg bør afspejle din personlighed, samt det budskab, som du ønsker at få frem i talen. Når dette er sagt, så giver det ofte en rigtig god respons at lægge i hvert fald noget oprigtigt og påskønnende ind i en tale, og det gør ikke noget, at du selv bliver bevæget under talen. Så længe du er oprigtig, så reagerer tilhørerne positivt på dig. Læs mere om dette i den generelle guide samt i artiklen ”bryllupstaler”, som du også finder her på siden. 

  

I festtaler og sjove taler generelt, er der virkelig mulighed for at peppe festen op, og dette kan du gøre på flere måder. For det første er jokes eller genfortællinger af sjove episoder fra modtagerens fortid altid et hit. Husk her, at der skal grines med og ikke af pågældende. Husk også at holde fokus på modtageren af festtalen, så du ikke indirekte kommer til at holde en tale om dig selv, selvom du måske har været med til mange af de sjove ting. Husk at det er modtageren, som skal have en god oplevelse, selvom der måske bliver taget noget gas på ham/hende undervejs. J  

  

Et godt tip er desuden at skåle undervejs – dette løsner op for stemningen både for dit eget vedkommende og for tilhørerne. 

  

Når du holder sjove taler og festtaler generelt, så kan det desuden være en rigtig god idé at arrangere små indslag eller vise nogle sjove billeder mv. undervejs. Dette løsner også op for stemningen og bryder i øvrigt også din egen tale op i mindre stykker, hvilket især er godt, hvis du holder en lang og lidt mere seriøs tale. Dette skal du dog være varsom med, hvis du er ved at bygge en bevægende/rørende afslutning op, da indslag her vil ødelægge den stemning, som du lige har skabt. 

  

 

Du vil ofte få en rigtig god afslutning på festtaler generelt, hvis du slutter af med at sige noget oprigtig pænt/rørende om modtageren af talen. Dette gælder i øvrigt også for deciderede sjove taler, da du her laver et stort skift i stemningen, hvilket giver en rigtig god effekt. 

  

Held og lykke. :-)

 

 

 

 

 

P.S. hvis du mangler en sang til din fest, så kan du finde både festsange og konfirmationssange via linket.